Conform tradiţiei, premii importante se decernează la fiecare sfârşit de an. Serena Williams este nominalizată pentru mai multe dintre ele.

Pe lângă ancheta de sfârşit de an a site-ului WTA (rezultatul va fi anunţat pe 8 decembrie), Serena a intrat în etapa finală a premiilor revistei “Sports Illustrated” – Sportivul anului, alături de Novak Djokovic, Usain Bolt (atletism), Carli Loyd (fotbal), Stephen Curry (baschet), Thomas Davis (fotbal american), Kansas City Royals (echipă de baseball), Simone Biles (gimnastică artistică), American Pharoah (un cal de curse), Jordan Spieth (golf), Lionel Messi (fotbal), Ronda Rousey (arte marţiale mixte). Premiile vor fi anunţate pe 12 decembrie.

Ca de obicei, diverşi jurnalişti şi comentatori au optat pentru unul sau altul dintre sportivi. Andy Roddick a susţinut-o pe Serena. Motivaţia sa a fost una profundă: chiar dacă povestea Serenei Williams nu pare a fi fost în 2015 atât de spectaculoasă ca cea a altor sportivi, aceasta este pentru că lumea s-a obişnuit deja cu succesele ei şi cu lunga ei perioadă de dominare. Or, ea nu trebuie penalizată pentru asta. În opinia lui Roddick, atenţia tuturor ar trebui să se îndrepte spre faptul că ea le-a depăşit pe Evert şi pe Navratilova şi e pe urmele lui Steffi Graf. Fiecare victorie a Serenei, acum cu peste 20 de victorii de Mare Şelem la activ, capătă o notă de gravitate, de dramatism.

abdy roddick

Alt premiu pentru care a fost nominalizată Serena Wiliams este la fel de onorant, mai ales că este unul extra-sportiv, premiul revistei “Time” – Personalitatea anului, unde concurează alături de Barack Obama, Angela Merkel, Xi Jinping, Hilary Clinton sau Mark Zuckerberg. Aici, rezultatul va fi anunţat pe 9 decembrie.

Ştire semnalată de Andreea Ionescu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.