În turul 2 al concursului Băieţilor U18 de la Orange Bowl, Călin Manda l-a învins clar pe Brandon Holt din SUA: 6-4, 6-0. Rezultatul este unul normal, căci nu numai că jucătorul român are un clasament mai bun la juniori: 106 faţă de 126, dar  în timp ce Brandon Holt nu are clasament ATP de simplu (la dublu este pe 1098 ATP), Călin Manda are pentru cei 17 ani ai săi – aceeaşi vârstă cu Holt – un clasament dătător de speranţe: 1386 ATP.

Interesant este că Brandon Holt este fiul fostei jucătoare legendare, Tracy Austin, cea care la doar 16 ani (1979) câştiga primul ei US Open (6-4, 6-3 în finală cu Chris Evert) – record neegalat încă. Pe al doilea l-a câştigat la 18 ani. Tracy Austin a fost nr. 1 mondial, a mai câştigat 2 turnee finale WTA şi alte 30 de titluri. Este căsătorită cu Scott Holt şi mai are alţi doi băieţi, în afară de Brandon, Sean şi Dylan.

Brandon Holt
Brandon Holt

Acesta din urmă nu calcă pe urmele mamei sale în ceea ce priveşte precocitatea în tenis, dar asta pentru că până acum a acordat atenţie, în egală măsură, învăţăturii şi tenisului. Dar după ce a absolvit penultimul an de liceu cu rezultate excelente, astfel încât pentru ultimul an de liceu – învaţă la Palos Verdes High School din California, acelaşi liceu la care a învăţat Pete Sampras –  nu-i mai rămâne de obţinut decât un credit, Brandon a crescut ritmul antrenamentelor şi rezultatele au început să se vadă: un turneu ITF Pro la dublu câştigat şi finală la US Open 2015 juniori.

Tracy Austin în 1979
Tracy Austin în 1979…
... şi în 2015
… şi în 2015

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.