În aceste zile, sub egida ITF, se desfăşoară importantul turneu pentru juniori “Eddie Herr International Junior Championships” pe terenurile academiei IMG din Florida, fondată de Nick Bolletieri.
Turneul poartă numele unui mare promotor american al tenisului juvenil, un vizionar, care a gândit şi pus în practică circuitul mondial de juniori şi a organizat pentru prima dată Orange Bowl în 1947. El a încetat din viaţă în anul 2000, la 93 de ani. Eddie Herr spunea că îi consideră pe toţi cei care participă la competiţiile al căror mentor a fost, parte a familiei lui.

Participarea românească la turneul din acest an a fost una masivă.

Mihaela Lorena Mărculescu (favorită 5, n. 13 septembrie 2000, Bucureşti) s-a calificat în semifinalele categoriei U16, după ce a învins-o în sferturile de finală pe Selma Ştefania Cadâr (favorită 1, n. 27 aprilie 2000, Constanţa) cu 6-2, 6-4 şi o va întâlni astăzi, în semifinale pe favorita 3, rusoaica Ulyana Shirokova.
La aceeaşi categorie, tot astăzi, perechea Selma Cadâr / Ulyana Shirokova va juca în semifinale.

Mihaela Mărculescu altături de Nick Bolletieri
Mihaela Mărculescu alături de Nick Bollettieri

La categoria U18, deşi am avut reprezentante cu nume sonore în concurs –  Jaqueline Cristian, Georgia Crăciun, Ioana Mincă, Oana Gavrilă – ele s-au oprit în diverse faze ale turneului, neatingând semifinalele. Reţinem totuşi semifinala de dublu pierdută la mare luptă de perechea Georgia Crăciun / Oana Gavrilă.
Carmen Roxana Manu (n. 11 ianuarie 2001, Constanţa) a atins sferturile de finală, înainte de fi eliminată la categoria U14.
La băieţi, U14, Filip Cristian Jianu (n. 18 septembrie 2001) şi Nini Gabriel Dica (n. 29 aprilie 2001) au pierdut în sferturile de finală.

Sursă Foto: pagina de Facebook a Mihaelei Mărculescu

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.