diana buzean 7Mâine, 12 decembrie, Diana Buzean împlineşte 28 de ani!

Are înainte încă mulţi ani de concursuri, dar la ceas aniversar putem să-i facem un scurt bilanţ, măcar pe cel al turneelor câştigate: 60 de titluri are Diana la activ în circuitul ITF – 13 la simplu şi 47 la dublu – începând cu 2005 şi până astăzi.

Cu această ocazie specială, Diana a avut amabilitatea, dar şi plăcerea, să ne trimită nouă, fanilor ei, următoarele rânduri, ce se doresc  introducerea unui Jurnal, pe care în limita timpului ei disponibil ni-l va oferi pe parcursul anului viitor.

De asemenea, ne-a pus la dispoziţie câteva poze din arhiva ei personală.

Iată textul scris de Diana pentru noi:

Viaţa în bagaje

Cine a crezut că tenisul este o joacă sau o permanentă vacanţă s-a înșelat! În spatele lui stă o munca titanică, o luptă cu viaţa şi cu dorința aprigă de a-ţi atinge ţelul. Ţel la care mulţi renunţă, îşi pierd speranţa şi se opresc din luptă.

Mă întreb şi vă întreb şi pe voi: este ceva rău în a refuza să renunți, pentru a dobândi ceva în viaţă? Acel ceva care nu este la îndemâna oricui: o lume specială, o lume cu orizonturi largi, cu multe limite şi bariere greu de imaginat şi cu atât mai greu de atins, dar cu marea bucurie că eşti într-adevăr stăpân pe destinul tău şi mândru ca poţi realiza ceva prin munca şi puterile tale!

Viaţa în turnee este specială, pentru că ea este atât de diferită de a tuturor celorlalţi. Nu o spun nici ca să mă laud, nici ca să mă vait. Noi, jucătorii, suntem cu toții condiționați de un program care nu este niciodată fix, nu ştim când vom mânca sau când ne vom odihni! Putem juca meciuri interminabile şi nu ştim dacă mai prindem masa de seară sau vreun magazin deschis ca să ne cumpăram ceva de mâncare. Şi cu toate acestea, viaţa noastră nu este un chin pentru ca ajungem să iubim ceea ce facem, învăţăm să fim puternici şi echilibraţi, ca să ducem treaba până la capăt! A fi jucător de tenis este un lucru minunat, pentru că maturitatea şi responsabilitatea apar la o vârstă fragedă şi ajungi să ai un mod de gândire aparte: programul încărcat te obligă să-l respecţi cu sfinţenie, cuvântul „nu” dispare din vocabular, căci s-ar putea să-ţi fie fatal în turnee. Dar ce bine este că lupta din turnee te învaţă că oricât de multe obstacole ai întâlni, oricât de dificile ar fi ele, niciunul nu ţi se va mai părea vreodată de nedoborât.

Îmi place ceea ce fac şi, dacă ar fi să mai aleg o dată, aş alege acelaşi sport şi acelaşi stil de viaţă, unul lipsit de grija zilei de mâine, pentru că atunci când ai o rachetă în mână nu-ţi este frica de viitor! 

diana buzean 8

diana buzean 9

dian buzean 4

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.