Duelul românesc din sferturile de finală ale turneului cu premii în valoare de 50.000 USD de la Ankara s-a încheiat cu victoria Alexandrei Cadanţu (266 WTA). Ea a învins-o cu pe Cristina Dinu (233 WTA) cu 6-1, 6-1. Partida a durat 1h14′.

Astfel, Alexandra a scos-o pe Cristina din cursa pentru calificările Australian Open 2016, pentru a intra ea în calcule. Semifinala o va duce pe locul 237 WTA, o eventuală finală pe 229, iar victoria în turneu pe locul 208, poziţie ce i-ar da dreptul să aştepte – cu şanse semnificative de a prinde un loc pe tablou – eventualele retrageri de pe lista de calificări.

În aceeaşi ordine de idei, în urma rezultatelor de la acest turneu – ultimul luat în calcul pentru stabilirea listei de acceptare la calificările Australian Open – Mihaela Buzărnescu şi-a stabilizat locul în clasamentul live pe locul 207 sau 208, intrând în situaţia descrisă mai sus pentru Alexandra.

Revenind la turneu, în semifinale, Alexandra Cadanţu o va întâlni pe reprezentanta gazdelor Çağla Büyükakçay (129 WTA, maxim 108 WTA anul acesta).

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.