Considerat unul din cele mai puternice turnee de juniori, aflat printre cele cinci de grad A în clasificarea ITF Juniors, Metropolia Orange Bowl International Tennis Championships pe numele său complet, şi-a derulat prima ediţie în 1947. Turneul se desfăşoară pe terenurile Frank Veltri Tennis Center din Plantation, Florida şi este dedicat junorilor sub 18 şi sub 16 ani, U18 şi U16. El urmează în calendarul juniorilor altui turneu important “Eddie Herr International Junior Championships“. Săptămâna viitoare se va desfăşura “Junior Orange Bowl” pentru categoriile U14 şi U12. 

De-a lungul timpului, Orange Bowl a fost câştigat şi de mai mulţi jucători români: la U18 – Petru-Alexandru Luncanu în 2006 şi la U16: Florin Mergea în 2001 şi Raluca Ciochină în 1999.

Anul acesta, participarea românească va fi următoarea:
U18 fete: Georgia Crăciun, Oana Gavrilă, Jaqueline Cristian, Ioana Mincă. În calificări, Evelyne Tiron a trecut deja un tur şi Ioana Ţoanchină a fost eliminată
U18 băieţi: Călin Manda
U16 fete: Selma Cadâr [favorită 1], Mihaela Mărculescu [10] şi în calificări Gabriela Tătăruş [6] (care a trecut deja un tur)
U16 băieţi: Vincenţiu Niculescu

Desfăşurarea competiţiei a fost întârziată de ploaia care a căzut sâmbătă în Florida, astfel că de-abia ieri au început calificările.

 orange bowl

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.