Acum 15 ani, pe 3 decembrie 2000, brazilianul Gustavo Kuerten câştiga Turneul Campionilor (denumit pe atunci 2000 Masters Cup) în singura ediţie disputată la Lisabona.

Atunci, Gustavo Kuerten îi învingea în grupe pe Magnus Norman şi Yevgeni Kafelnikov şi pierdea la Andre Agassi, apoi îl învingea în semifinale pe Pete Sampras şi în finală se revanşa în faţa lui Agassi cu un triplu 6-4 (doar finala s-a jucat în sistem 3 din 5) – mai jos puteţi urmări finalul meciului de atunci şi festivitatea de premiere. Gustavo Kuerten îl detrona pe Marat Safin din prima poziţie a clasamentului ATP şi devenea număr 1 mondial pentru 43 de săptămâni (cu întreruperi).

Victoria  a fost una istorică nu numai pentru Kuerten, ci şi pentru Brazilia: Federaţia Braziliană de Tenis a hotărât ca, în cinstea victoriei sale, ziua de 3 decembrie să fie declarată “Zi Naţională a Tenisului”.

Anul acesta pentru a serba cei 15 ani de la eveniment, Guga a invitat 200 de copii din familii defavorizate la Sambadrome Marquês de Sapucaí, locul unde se desfăşoară carnavalul de la Rio, a jucat mini-tenis cu ei şi le-a oferit tort şi prăjituri.

gustavo kuerten

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.