Începând cu 2016, Mallorca va găzdui un turneu WTA din categoria “International”, cu premii de 226.750 USD şi 250.000 TFC (Total Financial Commitement – totalul bugetului).

Turneul va avea loc între 13-19 iunie, aşadar cu două săptămâni înainte de Wimbledon şi se va desfăşura pe iarbă, pe terenurile de la Santa Ponsa Tennis Club.

Garbiñe Muguruza, a treia jucătoare a lumii şi-a confirmat deja participarea şi a venit să vadă la faţa locului stadiul pregătirilor. Ea şi-a manifestat entuziasmul că va putea să pregătească Wimbledon-ul într-un turneu de acasă. Organizatorii, firma e|motion, sunt aceiaşi ca la Merces Cup de la Stuttgart şi ei mizează pe un tablou cu multe spanioloaice, dar şi cu multe nemţoiace, ţinând cont de numărul de turişti din Germania care vin pe insulă în acea perioadă. Meciurile vor avea loc cu precădere în nocturnă, ceea ce va crea o ambianţă specială. Compexul ce este modernizat în aceste zile va avea un teren central de 3.500 de locuri şi încă cinci terenuri de iarbă, dar şi 7 de zgură şi 3 de hard.

Ambasadorul oficial al turneului, Toni Nadal – care este acasă la Mallorca, ca şi Rafael, de altfel – se arată şi el încântat de acest turneu, subliniind că spre deosebire de alte turnee ce se desfăşoară pe iarbă în perioada respectivă, aici este sigur că vremea nu va cauza întreruperi.

 mallorca

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.