Florida a fost pentru mine o experienţă foarte plăcută. Colectivul a fost foarte sudat, cu toţii ne-am înţeles neaşteptat de bine, ţinând cont că pe unii colegi de acolo nu îi ştiam aproape deloc. Faptul că am format o echipă a contat enorm. La meciuri şi în rest, ne ajutam extrem de mult.

Singurul lucru pe care îl regret este că nu am putut juca la Eddie Herr, la fel de bine ca la Orange Bowl. Dar mă bucur că la Orange Bowl m-am regăsit şi am reuşit să fac poate cel mai bun turneu al carierei mele de până acum. Mi-am luat şi revanşa în faţa celui care mă eliminase la Eddie Herr, aceasta fiind o mare satisfacţie pentru mine (americanul John McNally, în sferturile Orange Bowl, n.n.). Cu antrenorii ne-am înţeles de minune şi le mulţumesc că ne-au făcut timp şi de distracţii. Cazarea şi organizarea turneelor a fost incredibilă şi aş repeta oricând această experienţă cu aceeaşi oameni.

Acum urmează Australian Open la sfarşitul lui ianuarie, dar problema este că nu ştim dacă ne va da Federaţia bani de turneu. Iniţial au zis că nu este nicio problemă, că mergem sigur, iar acum au început să se îndoiască şi să nu mai fie atât de siguri.

 

Călin Manda a urcat în urma semifinalei de la Orange Bowl în clasamentul juniorilor de pe locul 106 pe locul 51 şi ţinând cont că mai are un an de juniorat şi că de la anul jucătorii generaţiei 1997 vor ieşi din această categorie, el se va clasa în jurul poziţiei 30, astfel că la Australian Open 2016 este numărul 25 pe Lista de Acceptare. Şi clasamentul ATP al lui Călin Manda este unul dătător de mari speranţe: 1395 la doar 17 ani, fiind cunoscut faptul că vârsta de afirmare este mai înaintată în tenisul masculin.

 
 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.