În competiţia masculină, James Duckworth (120 ATP) a câştigat turneul playoff pentru un wildcard la Australian Open – tabloul principal, rezervat jucătorilor australieni. Finala tabloului de 16 nu a mai avut loc, căci Benjamin Mitchell (233 ATP) nu s-a prezentat la finală, preferând o asiste pe prietena lui la naştere. Duckworth este la cincilea său Australian Open, în trei rânduri (2012, 2013, 2015) el trecând în turul 2.

În playoff-ul zonei Asia – Pacific (Australian Open poartă titulatura oficială de “Australian Open – The Grand Slam of Asia-Pacific”) care s-a disputat la Shenzhen, japonezul Yoshihito Nishioka (117) şi-a asigurat un wild card, după 3-6, 6-2, 6-3 în finala cu Jason Jung (257 ATP, Taipei). Este primul Australian Open pentru Nishikoa, dar al patrulea Mare Şlem al carierei. Nishikoa îşi propune să ajungă în top 70 ATP în acest an, bazându-se şi pe faptul că nu este apăsat de nicio presiune, toată atenţia mass media din Japonia fiind concentrată pe Kei Nishikori.

Yoshihito Nishioka

Tot la Shenzhen, în competiţia feminină, Han Xinyun (157 WTA, China) şi-a câştigat wild card-ul după o finală cu compatrioata sa, Wang Yafan (136 WTA).

Han Xinyun

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.