Site-ul francez “Tennis Actu” face o analiză a rezultatelor Simonei Halep din 2015 şi analizează posibilităţile ei de împlinire în plan sportiv pentru anul 2016.

Ca şi în articolul pe care l-am citat mai demult, şi această analiză a lui Karl Boulland pivotează în jurul proaspăt statornicitului parteneriat între Simona Halep şi Darren Cahill.

După ce evaluează părţile forte ale jocului Simonei – agresivitatea de pe fundul terenului, defensiva solidă, o excelentă acoperire a terenului, capacitatea de a lovi bine din preajma fileului – ziaristul consideră că ea are toate calităţile pentru a-i lua locul Serenei Williams, aflată la final de carieră.

Criticile pe care i le aduce Boulland, sunt legate de uşurinţa cu care ea a acceptat – cel puţin la nivel declarativ – înfrângerile premature de la Roland Garros şi Wimbledon. Aici consideră el că va interveni Darell Cahill, adică la nivel mental. Şi tot la acest capitol, spune ziaristul de la “Tennis Actu”, mai este de lucru în ceea ce priveşte presiunea enormă la care este supusă Simona. Susţinută de un popor / ţară  întreagă (“Soutenue massivement par tout le peuple roumain“), Simona va trebui, ajutată de Cahill, să înveţe să facă faţă acestei presiuni.

Concluzia autorului este că perioada din 2013 şi până acum, în care Simona a făcut saltul calitativ uriaş, şi rezultatele bune din 2015 sunt o foarte bună temelie şi că în sezonul viitor, cu aspectele de mai sus corectate  împreună cu Darren Cahill, îşi poate îndeplini obiectivele.

Sursă originală: “Tennis Actu”

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.