tig

“WTA 125 k Series” este la feminin omologul “ATP Challenger Series” din tenisul masculin, adică un circuit intermediar între circuitul WTA şi cel ITF. Totalul bugetului pentru fiecare turneu este de 125.000 USD, din care premii – 115.000 USD. Fiind un circuit relativ nou (a fost iniţiat în 2012), numărul de turnee este deocamdată foarte mic. Doar 6 turnee sunt organizate sub această siglă: Jaingxi (China) – 27 iulie, Dalian (China) – 7 septembrie, Limoges (Franţa) şi Hua Hin (Tailanda) – 9 noiembrie, Taipei (Taiwan) – 16 noiembrie şi Carlsbad (SUA) – 23 noiembrie.

Aşadar, săptămâna viitoare vom avea două turnee din circuitul WTA 125 k la care vor participa şi trei românce:

La Limoges, Andreea Mitu (99 WTA, dar de luni în orice caz 94 WTA, sau chiar 88 WTA, în cazul în care câştigă turneul de la Nantes), foarte activă şi mai important, în formă, la sfârşitul acestui sezon, o va întâni în primul tur pe învinsa sa din sferturile de finală de la Nantes, austriaca Tamira Paszek (179 WTA).

La Hua Hin, Patricia Ţig (117 WTA), în căutarea formei şi implicit a rezultatelor care să-i permită accederea în top 100 WTA, o va întâlni în primul tur pe chinezoaica Lin Zhu (175 WTA). La acest turneu, în calificări a jucat şi Elena Bogdan (455 WTA), care a fost eliminată de chinezoaica Yi-Fan Xu (204 WTA), cap de serie numărul 1 în calificări, cu 6-4, 6-1. Dar Ema a venit aici pentru proba de dublu, unde ocupă poziţia 123 WTA. Ea va face pereche cu uzebeca Akgul Amanmuradova (492 WTA la dublu, dar fostă 36 WTA în 2010). Ele le vor întâlni în primul tur pe Carolin Daniels (Germania) / Evgeniya Rodina (Rusia).

Iată tabourile de simplu ale celor două turnee: Limoges , Hua Hin

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.