Organizatorii turneului “Mercedes Cup” de la Stuttgart au anunţat că Roger Federer şi-a confirmat participarea la ediţiile din 2016 şi 2017.

Este primul răspuns implicit (şi oficial), chiar dacă parţial, al lui Roger, la întrebarea obsesivă a mass-mediei legată de data retragerii sale.

Turneul va avea loc între 4-12 iunie şi se va desfăşura în 2016 peentru a doua oară pe iarbă, înainte de 2015 suprafaţa aleasă fiind zgura. De asemenea, profitând de săptămâna suplimentară ce s-a introdus între Roland Garros şi Wimbledon, turneul va fi devansat înainte de Marele Şlem de la Londra şi nu după, ca până acum. Desigur că această programare va spori atractivitatea turneului şi el va avea o participare mai selectă decât îi dă dreptul clasificarea sa: “ATP World Tour 250 Series” (premii de 426.605 € + un Mercedes pentru învingător).

Fiind desigur conştient de vestea extraordinară pe care o dă fanilor săi, Roger Federer a ţinut să-şi exprime bucuria pentru participarea la acest turneu la care nu a participat niciodată până acum: “Am văzut prima ediţie desfăşurată pe iarbă la televizor şi mi-a plăcut atmosfera. Mi-am dorit mereu să joc la Stuttgart, dar nu-mi convenea programarea post-Wimbledon. Acum că s-a modificat calendarul, oportunitatea de a juca la Mercedes Cup este foarte atrăgătoare. De-abia aştept să vin.

Vă reamintim că în 2015 trofeul a fost câştigat de Rafael Nadal şi cum este de presupus că el va reveni ca să-şi apere trofeul, este foarte posibil să asistăm la un nou duel Federer-Nadal, caz în care organizatorii nu vor putea decât să se felicite.

ştire semnalată de Andreea Ionescu

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.