Ziarista Joanie Agler de la “Tennis View Magazine” analizează proaspăt confirmatul parteneriat dintre Simona Halep şi – de-acum permanentul ei antrenor – Darren Cahill.

Încă de la bun început o să dezvăluim că, în analiza ei, Joanie Agler nu găseşte decât elemente pozitive în această colaborare.

După ce remarcă faptul că Simona Halep a avut o fluctuaţie mare de antenori, dă şanse mari ca de data ceasta relaţia antrenor-elev să dureze multă vreme. Argumentul ei este că cei doi se cunosc deja bine, din timpul colaborării parţiale de anul acesta şi că în acest fel perioada de adaptare nu va mai fi necesară.

Apoi Agler face referire la impresionantul CV de antrenor al lui Cahill, din care îi enumeră în special pe Lleyton Hewitt şi Andre Agassi. Ea face o comparaţie între Simona şi Hewitt şi le aseamănă calităţile: viteza, consistenţa şi precizia loviturilor mai bune decât la adversarii lor mai puternici din punct de vedere fizic. Şi ziarista este convinsă că, aşa cum a făcut-o cu Hewitt, Cahill va dezvolta toate aceste atuuri ale Simonei, pentru a-i eficientiza jocul şi a-l aduce la potenţialul său maxim.

Mai mult, Agler găseşte şi în faptul că Darren Cahill a colaborat şi o va mai face cu postul ESPN în calitate de analist un mare avantaj. Această ocupaţie îi va permite lui Cahill să le cunoască în continuare în cele mai mici amănunte pe adversarele Simonei.

În viziunea ziaristei de la “Tennis View Magazine” şi activitatea din trecut a lui Darren ca jucător profesionist îl recomandă ca pe un fin cunoscător a psihicului elevilor săi, el fiind apreciat pentru gestionarea momentelor de cumpănă ale jucătorului, ce pot interveni atât în timpul unei partide, cât şi în afara terenului.

În încheiere Joanie Agler consideră că această decizie a Simonei a fost una inteligentă (“a smart move”) şi că fanii reuniţi ai celor doi pot să privească înainte cu optimism.

Ceea ce noi făcusem deja, dar e plăcut să auzi asemenea lucruri şi de la alţii.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.