Doar Roger Federer a reuşit să-l învingă mai mult de o singură dată în acest an pe Novak Djokovic – şi anume de 3 ori: la Dubai (în finală), la Cincinnati (în finală) şi acum la Londra, în grupe.

Din 16 turnee la care a luat parte, Nole a rata finala doar la Doha, unde a fost învins în sferturi de Ivo Karlovic, pe care sârbul îl numeşte cu umor o Nemesis – zeiţa răzbunării – a sa.

Din cele 15 finale – în afara celor 2 pierdute la Roger FedererNovak a mai pierdut doar Roland Garros-ul – la Stan Wawrinka şi Montréal-ul la Andy Murray.

În rest, totul a fost perfect:

A încheiat anul cu 11 titluri: Turneul Campionilor, 3 titluri de Mare Şlem, 6 de Masters 1000 şi unul de Masters 500.

Scorul întâlnirilor lui Djokovic în 2015 cu restul jucătorilor din top 10 este: 6-1 cu Murray, 5-3 cu Federer, 3-1 cu Wawrinka, 4-0 cu Nadal, 4-0 cu Berdych, 3-0 cu Ferrer, 2-0 cu Nishikori, 2-0 cu Gasquet şi 1-0 cu Tsonga.

Ce mai putea să declare Novak Djokovic după un asemenea an şi mai ales după o a doua jumătate de sezon aproape perfectă pentru el, când faptele vorbesc de la sine? Iată ce:

“Am încercat să acord aceeaşi atenţie atât muncii, cât şi recuperării fizice şi mentale. Asta îmi asigură longevitate şi îmi dă posibilitatea să realizez meciurile şi turneele pe care le-am avut în ultimii ani. Dar acest sezon a fost ieşit din comun. Nu pot să spun că mă aşteptam să fie atât de bun. Evident că îmi dă încredere pentru tot ce va urma.”

Adică, pentru câştigarea mareului titlu care îi lipseşte: Roland Garros, dar şi pentru aurul olimpic.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.