marcelo melo
Marcelo Melo

În clasamentul ATP la simplu dat publicităţii astăzi, cea mai importantă rocadă este cea de pe podium: Roger Federer – victorios la Basel – urcă pe locul 2 în detrimentul lui Andy Murray.
Alte efecte ale turneului de la Basel au fost: Rafael Nadal (finalist la Basel) urcă de pe 7 pe 6 şi face rocada cu Kei Nishikori. Richard Gasquet (semifinalist la Basel) urcă de pe 11 pe 9. Marin Cilic, sfert-finalist la Basel urcă şi el două locuri, de pe 13 pe 11.

În clasamentul ATP de dublu, brazilianul Marcelo Melo a întrerupt supremaţia fraţilor Bob şi Mike Bryan, care data – în această serie, deoarece fraţii Bryan au fost de mai multe ori în vârful ierarhiei – din 10 septembrie 2012 (separat sau împreună). Ca să fim foarte precişi, astăzi Marcelo Melo l-a detronat doar pe Bob Bryan, rămas singur în vârful clasamentului, începând cu săptămâna trecută.

Marcelo Melo este la prima sa săptămână în fruntea clasamentului. Mike Bryan are 454 săptămâni (din care 163 consecutive) pe locul 1, iar Bob Bryan 439 de săptămâni (din care 140 consecutive); între 5 noiembrie 2012 – 25 februarie 2013, Mike Bryan a fost singur numărul 1 mondial.

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.