players party dubai
Fotografie postată de Cristina Dinu pe contul ei de Facebook, cu legiunea română – minus Alexandra Dulgheru, care nu ajunsese încă – la player party-ul de la Dubai: Diana Popescu, Nicoleta Dascălu, Diana Buzean şi Cristina Dinu.

Astăzi, la “Al Habtoor Tennis Challenge” Dubai, turneu dotat cu premii în valoare de 75.000 USD, au jucat toate cele trei românce prezente pe tabloul principal.

Alexandra Dulgheru – deţinătoarea titlului şi favorita 1 – a sosit în ultimul moment la Dubai din cauza unor probleme legate de paşaportul ei. Site-ul turneului ne informează că paşaportul Alexandrei a rămas la mijlocul anului fără file albe şi ea a fost nevoită să călătorească cu un paşaport temporar emis în SUA. Şi, deşi cetăţenilor români li se acordă viză automat la intrarea în EAU, viza nu poate fi acordată pe paşapoarte temporare. Problema birocratică s-a rezolvat, iar victoria Alexandrei de astăzi capătă în aceste condiţii mult mai multă greutate, mai ales că meciul cu italianca Martina Caregaro (278) a fost unul lung. Scor: 6-7(8), 6-3, 6-2 după 2h6′.
În optimi, Alexandra Dulgheru o va întâlni pe rusoiaca de origine ucraineană Valentina Ivakhnenko (285 WTA), cea care în turul 1 a eliminat-o pe Cristina Dinu la capătul unui meci strâns, cu 7-5, 7-6(4) după 2h2′ de joc.

O surpriză plăcută este calificarea Nicoletei Dascălu (401 WTA) în turul 2. După ce a câştigat două meciuri în calificări, Nicoleta a învins-o astăzi pe coechipiera ei din proba de dublu (ele au pierdut în primul tur), rusoiaca Maria Marfutina (433 WTA) cu 6-4, 6-4 în 1h8′. În optimi, Nicoleta Dascălu o va avea ca adversară pe favorita 3, rusoaica Alexandra Panova (132 WTA, maxim 71 WTA în 2012).

Din păcate, la acest turneu s-a accidentat Diana Buzean. Ea s-a retras şi din calificările de simplu şi din proba de dublu, unde făcea pereche cu Cristina Dinu, ele formând de altfel un cuplu redutabil. Îi urăm şi noi Dianei, însănătoşire grabnică!

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.