Raluca Şerban a trecut mai întâi de proba de anduranţă psihică a nesfârşitelor amânări cauzate de ploaia din Antalya, unde se desfăşoară turneul ITF cu premii în valoare de 10.000 USD.

După ce meciul din sferturile de finală cu mult mai bine clasata ucraineancă Alyona Sotnikova a fost amânat o zi, ieri s-a întrerupt la scorul de 4-1 pentru Raluca în plină dominare a ei. Dar nici această întrerupere nu i-a răpit concentrarea şi Raluca a câştigat primul set după reluarea meciului astăzi. În setul 2, Raluca a condus, dar o creştere în jocul Sotnikovei i-a permis acesteia să echilibreze meciul.

În setul decisiv după ce a condus cu 3-0, Raluca s-a văzut egalată la 4, dar a găsit resursele fizice şi mentale necesare pentru a închide partida la a doua minge de meci.

Scor final Raluca Şerban (18 ani, 564 WTA) – Alyona Sotnikova (23 de ani, 362 WTA, maxim: 315 anul acesta) 6-1, 3-6, 6-4, după 2h24′.

Că este talentată şi că are valoare sportivă ştiam despre Raluca. Astăzi am aflat şi că are un moral de fier, aşa că nu prea mai avem emoţii în legătură cu viitorul ei sportiv. Singura problemă – foarte importantă – ce mai rămâne de rezolvat este susţinerea financiară de care are nevoie în următorii doi-trei ani, până locul din clasament îi va permite să se susţină singură. Deşi trăieşte de ani buni în Cipru, în dreptul Ralucăi Şerban stă în continuare scris ROU. Dacă nici acest lucru nu îi mişcă (la propriu şi la figurat) pe cei care ar putea să-i dea o mână ajutor, atunci ce ar mai putea-o face? Haideţi să nu pierdem o jucătoare care cu siguranţă va ajunge (cel puţin) în top 100 WTA.

În semifinale, care se vor desfăşura tot astăzi – aşadar o nouă grea încercare pentru ea – Raluca Şerban va întâlni un nume mare al tenisului feminin mondial, pe rusoaica Alisa Kleybanova. Kleybanova a fost în 2011 pe locul 20 WTA, dar o boală cruntă, limfomul Hodgkin, a obligat-o să se retragă. După ce a învins lupta cu boala, Kleybanova a revenit. Pentru moment ea este clasată pe locul 911=.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.