Turneul Final al circuitului ATP Challenger, a ajuns în faza semifinalelor. Turneul reuneşte pe cei mai buni 7 jucători ai circuitului ATP Challenger + 1 wild card pentru un reprezentant al gazdelor. Clasamenetul se stabileşte pe baza punctelor obţinute exclusiv în acest circuit.

Competiţia se află la a 5-a ediţie, toate fiind găzduite de metropola braziliană São Paulo şi este dotat cu premii în valoare de 220.000 USD + H. În 2012, finalist al turneului a fost Adrian Ungur (a pierdut la mare luptă finala cu Guido Pella).

Anul aceasta cei 8 finalişti au fost:

Paolo Lorenzi (Italia, 68 ATP)
Radu Albot (Moldova, 75)
Guido Pella (Argentina, 76)
Daniel Muñoz de la Nava (Spania, 87)
Marco Cecchinato (Italia, 89)
Íñigo Cervantes (Spania, 98)
Farrukh Dustov (Uzbekistan, 161)
Guilherme Clezar (Brazilia, 186)

După cum lesne se poate observa, un turneu solid din punct de vedere al participării, care se desfăşoară în anonimat doar din cauza programării nefericite, după Turneul Final ATP – aserţiune valabilă şi în cazul turneului WTA Elite Trophy. În opinia mea, cele două turnee ar trebui să se desfăşoare înaintea turneelor mari  (ca la celelalte sporturi, la care finala mică se desfăşoară înaintea celei mari) şi nu după, când emoţiile şi trăirile intense ale amatorilor de tenis s-au consumat deja. Şi dacă fanii nu mai sunt interesaţi, nici sponsorii nu mai sunt şi până la urmă, nici jucătorii, care oricum la această dată sunt cu o jumătate de picior în vacanţă.

Iată tabloul, cu semifinala programată astăzi (doar una, căci Guido Pella, câştigător al uneia din grupe s-a retras, aşadar Daniel Muñoz de la Nava este primul finalist) şi finala, mâine.

ATP Challenger Finals

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.