După demisia lui Stacey Allaster de la conducerea WTA, iată că vidul de putere nu a fost menţinut multă vreme şi, ieri, a fost numit un nou preşedinte.

Acesta este americanul Steve Simon, fostul director – începând cu 2004 – al turneului de la Indian Wells. Rezultatele excepţionale obţinute acolo – a ridicat turneul până la nivelul de cel mai important turneu combinat după marile şlemuri – l-au recomandat ca pe un foarte bun organizator. De asemenea, capacităţile sale de a convinge şi de a negocia – a adus-o pe Serena Williams anul acesta la Indian Wells, pentru prima dată după 14 ani – au contribuit şi ele în luarea deciziei. Şi, nu în ultimul rând, acceptul jucătoarelor, care şi-au declarat deja adeziunea pentru numire, începând cu Serena Williams şi Maria Şarapova.

steve simon
Steve Simon

Cum şi ITF-ul şi-a ales luna trecută preşedintele, în persoana americanului Dave Haggerty, iată că toate cele trei organizaţii ale tenisului mondial au acum conducători.

dave haggerty ITF
Dave Haggerty

Şi cum şi şeful ATP – britanicul Chris Kermode – este relativ nou în funcţie, din noiembrie 2013 – ne aşteptăm şi sperăm la reforme care să anime circuitele şi competiţiile pe echipe pe care cele trei organizaţii le organizează.

Chris Kermode

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.