Nao Hibino a câştigat turneul de la Tashkent, după finala câştigată în faţa croatei Donna Vekic cu 6-2, 6-4.

Surpriză şi nu prea, căci clasamentul japonezei de 20 de ani este 117 WTA –  a lui Vekic este 137, deşi a avut şi zile mai bune (62 WTA în 2013). Iar până în finală, Nao Hibino le-a învins pe Bojana Jovanovski (106 WTA – fostă 32) în semifinale, pe Kateryna Kozlova (203 WTA – fostă 100) în sferturi, pe Aliaksandra Sasnovich (102 WTA) în turul 2 şi pe Anhelina Kalinina (159 WTA) în turul 1. Aşadar, jucătoare cu locuri apropiate de al ei, sau aflate într-o scădere de formă.

Remarcabil este faptul că primul ei tablou principal WTA a fost la Tokyo International, în septembrie anul acesta, precedat de un WTA 125 k Series (Challengerurile feminine) la Dalian, în China.

Cred că putem trage două concluzii interesante de aici: forţa turneelor ITF, care i-au permis unei jucătoare ca Nao Hibino, lipsită de o minimă experienţă la nivel WTA să câştige un turneu din această categorie şi locul 117 dobândit de Nao Hibino doar din turnee ITF, din punct de vedere al remarcabilului management în alegerea turneelor.

De luni însă, Nao Hibino va ocupa locul 76 în clasamentul WTA. Va fi interesant să-i urmărim evoluţia de-acum înainte.

Mai jos, aveţi momentele importante ale finalei Hibino-Vekic şi câteva fotografii de la festivitatea de premiere.

 

nao hibino 2nao hibino 3

nao hibino 4

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.