Serena Williams s-a retras atât de la turneul de la Beijing de săptămâna viitoare, cât şi de la turneul final WTA de la Singapore.

În declaraţia ei, Serena a invocat uzura sezonului, faptul că a evoluat majoritatea anului cu accidentări, fie la cot, fie la genunchi, fie a avut probleme cardiace după un meci la Flushing Meadows. Ea îşi păstrează optimismul, considerând această măsură ca pe una proactivă, căci ea îi va permite să se refacă şi să repornească la drum în plenitudinea forţelor.

Pe de altă parte, Patrick Mouratoglou vorbea săptămâna aceasta – atunci când o sfătuia şi el pe Serena să se retragă – despre dispariţia motivaţiei, cauzată de frustrarea ratării US Open şi implicit a Marelui Şlem.

Oricare ar fi motivele Serenei, Simona Halep va fi cap de serie numărul 1, atât la Beijing, cât şi la Singapore; mai mult, n-o va avea nici pe Şarapova la Beijing şi nu ştiu în ce măsură se va putea recupera Maria perfect până la Singapore, după atâtea accidentări.

Ceea ar trebui, cred, să ducă la o altă abordare mentală din partea Simonei pentru finalul de an, când, iată, că rămâne de departe favorita numărul 1 în tenisul feminin mondial. Presiunea suplimentară creată de acestă situaţie trebuie gestionată corect de ea şi de echipa ei. Pe de altă parte, şansa de obţine succese importante, în noul context, trebuie înţeleasă şi evaluată în profunzime.

.

.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.