Într-o discuţie avută cu editorialistul olandez Dennis van Eersel, Roger Federer lasă toate opţiunile deschise în ceea ce priveşte viitorul şi momentul retragerii sale.

Ce transmite Roger clar este că doreşte să aibă sufletul împăcat atunci când va lua decizia de a se retrage. Aşa că se eliberează de orice presiune şi refuză să dea o dată certă, chiar lansează ipoteza că poate o să joace şi după Olimpiada de la Rio şi chiar în 2017. Pentru Olimpiadă nu s-a decis încă la ce probe va participa, deşi a discutat subiectul şi cu Stan Wawrinka şi cu Martina Hingis. Oricum, la sfârşitul anului îşi va anunţa planurile pentru Rio.

Spune că s-a răzgândit legat de planul său de a manageria un turneu, eventual pe cel de la Basel.

Laudă – evident, ţinând cont de naţionalitatea interlocutorului turneul de la Rotterdam – dar şi celelalte turnee mici, pentru că atenţia acordată vedetei principale acolo este uriaşă, marketingul mergând până la afişe cu aceasta puse peste tot, inclusiv pe toate autobuzele. Am adăuga noi, că la Bucureşti n-am văzut aşa ceva, în timpul turneelor ATP şi WTA.

Ce transpare din interviu este o saturaţie legat de întrebarea care i se pune obsesiv legat de data exactă a retragerii. De exemplu, oarecum ironic, nu exclude posibilitatea unei accidentări, care i-ar răpi liberul arbitru legat de această decizie.

Ştire semnalată de Andreea Ionescu.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.