Într-un interviu acordat cotidianului “La Repubblica”, Roberta Vinci face câteva dezvăluiri interesante din interiorul fenomenului.

Legat de impactul finalei ei de la US Open, Roberta s-a arătat impresionată că o opreşte lumea pe stradă şi citează din ce-i spune lumea: “M-ai făcut să plâng!” sau “Fiul meu s-a apucat de tenis datorită rezultatului tău.”

Vinci a fost de asemenea şocată de impactul enorm pe care l-a avut succesul ei în Italia, căci, încă la New York fiind, nu bănuia primirile entuziaste de care a avut parte acasă: la Roma, la Palermo sau în oraşul ei natal, Taranto.

Roberta Vinci îşi evaluează fără falsă modestie victoria la Serena Williams: “Victoria va rămâne în istorie. Se va vorbi multă vreme de-acum înainte despre ea. Dacă aş fi Serena, m-aş urî, poate. M-aş gândi: mi-a stricat petrecerea.”

Despre relaţia cu Flavia Pennetta: “Am avut aceeaşi relaţie cu ea, ca cea pe care am avut-o cu Sara Errani. Amice la antrenament, dar şi în călătorii.” Povesteşe şi o anecdotă legată de Flavia. La un moment dat, în cantonament fiind, într-o seară Flavia a dispărut. Într-un târziu, Roberta a găsit-o  întinsă pe terenul de rugby, doar în costum de baie, zăcând în bătaia ploii. Când  văzut-o pe Roberta, Flavia a început să ţipe: “Vreau să fiu bolnavă, vreau să fiu bolnavă…” Roberta Vinci pune această atitudine pe seama saturaţiei la care ajung jucătorii în urma antrenamentelor necontenite şi a lipsei vieţii personale.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.