monica niculescu

În sferturile de finală ale turneului ITF cu premii în valoare de  100.000 USD de la Poitiers, Monica Niculescu (46 WTA) s-a calificat în semifinale, după ce a învins-o pe olandeza Kiki Bertens (105 WTA – maxim 41 WTA în 2013), după un meci echilibrat în seturile 1 şi 3, încheiat cu scorul de 5-7, 6-0, 7-5 după 2h47′ de joc.

(Bine că nu s-a repetat istoria din meciul cu Pavlyuchenkova de la Moscova, căci acolo scorul primelor două seturi a fost identic, iar la treilea a fost nefavorabil Monicăi).

În semifinale, Monica Niculescu o va întâlni Kateryna Kozlova (Ucraina, 193 WTA – maxim 100 WTA în aprilie anul acesta), cea care a eliminat-o pe Andreea Mitu în turul 1.

Învingând-o pe Kiki Bertens, Monica Niculescu i-a dat o mână de ajutor colegei ei de dublu de la acest turneu, Andreea Mitu, alături de care va disputa mâine finala turneului, căci Bertens este în competiţie directă cu Andreea Mitu (99 WTA) pentru ultimele locuri din top 100 WTA (locul în top 100 WTA nu este încă sigur pentru Andreea).

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.