La festivitatea de premiere de la Beijing, Timea Bacsinszky a avut un discurs emoţionant la adresa antrenorului ei, Dimitri Zavialoff, căruia i-a dedicat victoria.

“Mulţumesc că m-ai ajutat în fiecare zi. L-ai dus pe Stan în primii 10 şi acum m-ai dus şi pe mine”, a spus Timi, care de luni este pe locul 10 în ierarhia WTA.

Dimitri Zavialoff (în dreapta imaginii) este un antrenor discret, autodidact, care după ce a abandonat cariera de jucător înainte de 20 de ani, s-a dedicat imediat antrenoratului. Zavialoff este cetăţean francez, dar locuieşte în Elveţia şi numele îi trădează originile ruseşti, bunicul său a luptat de partea albilor în războiul civil şi apoi s-a refugiat în Franţa.

Dimitri Zavialoff a preluat-o pe Timea în august 2013, când aceasta, fost copil minune al tenisului, abandonase activitatea de performanţă, lucra în restaurante şi se pregătea să urmeze şcoala de management hotelier. Locul ei în clasament era atunci 433!

Zavialoff este la a doua enormă reuşită în carieră, prima fiind Stan Wawrinka. Când avea numai 17 ani, tânărul Dimitri l-a iniţiat în tainele tenisului pe Stan Wawrinka, atunci în vârstă de 8 ani (părinţii lor erau prieteni). Şi a rămas lângă el, zi de zi, mai mult de 15 ani.

“Am norocul să fac o meserie care-mi place. Nu există dimineaţă în care să mă trezesc fără dorinţa de a munci. Din 100% cât dai la antrenament, jucătorul reţine 20%. Meseria te obligă să progresezi, astfel încât să-ţi îmbunătăţeşti acel 100%”, se destăinuie Zavalioff.

Mai jos puteţi urmări festivitatea de premiere de la Beijing; discursul lui Bacsinszky începe de la min. 2’10”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.