Danezul Frederik Nielsen (32 de ani, 286 ATP – simplu /119 ATP – dublu, dar fost 17 ATP la dublu în 2013 – fost campion la Wimbledon la dublu în 2012) este autorul acestei remarcabile performanţe, care dincolo de toate, subliniază şi viaţa grea a jucătorilor în circuitele inferioare.

Nielsen a jucat la turneul de la Tiburon (o suburbie a San Francisco-ului) (28 septembrie-4 octombrie), unde s-a calificat în finala de dublu, ce urma să se desfăşoare duminică, 4 octombrie. Dar el era înscris şi în calificările probei de simplu ale turneului din săptămâna următoare de la Sacramento (tot în California). Şi deşi a avut BYE în primul tur de calificări, meciul din turul al doilea a fost programat tot duminică, 4 octombrie.

Soluţia găsită de Nielsen, pe care el o relateză în amănunt pe site-ul ATP, a fost următoarea: Sâmbătă a aşteptat să se afişeze ordinea de joc la ambele turnee. A văzut că meciul din calificările de la Sacremento era programat primul, la 9.00 a.m. iar finala de dublu de la Tiburon, după cea de simplu, care începea la ora 12.oo. Astfel că a plecat sâmbătă seara de la Tiburon la Sacremento (două ore cu maşina între cele două locaţii) a mâncat ceva pe drum şi a dormit în Sacremento. A doua zi, a jucat meciul de simplu la 9.00, l-a câştigat repede (6-2, 6-4 în 61 de minute), a făcut un duş şi a plecat înapoi spre Tiburon, unde a ajuns la timp pentru a câştiga finala de dublu cu 7-6(2), 6-1.

La Sacremento, Nielsen a mai trecut un tur de calificări (în 3 seturi) apoi a fost eliminat la simplu în primul tur al tabloului principal şi a câştigat două meciuri la dublu, pentru o semfinală.

Remarcabil este că Frederik Nielsen, fostul campion de la Wimbledon, nu s-a văitat de situaţia creată, ci dimpotrivă: “Planul meu a fost unul precis şi l-am executat întocmai. Îmi pac situaţiile acestea, la limită. Pentru asta joc. Sunt fericit că am avut şansa să joc două meciuri în aceeaşi zi.”

Şi lucruri de acest gen fac ca tenisul să fie un sport superb, nu numai loviturile magnifice şi duelurile starurilor din circuitele mari.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.