Ivo Karlovic (18 ATP) a doborât în meciul încheiat acum puţin timp recordul compatriotului său, Goran Ivanisevic, la numărul de aşi serviţi în carieră.

Înainte de turneul de la Beijing, Goran Ivanisevic conducea cu un număr de 10.237 de aşi, iar Ivo Karlovic îl urma cu 10.202. Cum în primul meci de la China Open 2015, cel cu Gullermo Garcia-Lopez, Karlovic a servit 19 aşi, iar astăzi, în cel pierdut la limită, 7-6(5), 7-6(7) în faţa uruguayanul Pablo Cuevas (învingătorul surpinzător al lui Tomas Berdych din primul tur şi adversarul de astăzi a lui Horia Tecău la dublu), a servit 26, iată că Ivo Karlovic este noul lider mondial la acest capitol cu 10.247 aşi serviţi în circuitul ATP, turnee de Mare Şlem şi Olimpiade, doar în proba de simplu.

De remarcat că ATP ţine această statistică doar din 1991, când Goran Ivanisevic avea deja 3 ani de activitate în circuit.

Dacă ţinem cont că în clasament îl mai regăsim pe Ivo Ljubicic pe locul 6 (8.138 aşi) putem să deducem că serviciul puternic şi precis este o tradiţie în Croaţia.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.