Sfârşitul sezonului aduce cu el şi accidentările, fie mai noi, fie recidive ale altora mai vechi, dar, oricum, este clar că stressul fizic şi psihic vor influenţa ca în fiecare an rezultatele. Cei mai bine pregătiţi, cei ce şi-au dozat mai bine eforturile şi, de ce nu, cei mai norocoşi vor fi capabili să sprinteze pe final.

Dar, până una-alta, să numărăm abandonurile:

Maria Şarapova a abandonat la Wuhan în timpul partidei cu Barbara Strycova. Durata meciului şi rezistenţa cehoaicei au fost prea mult pentru o Şarapovă de-abia revenită după probleme medicale destul de grave. Nici măcar faptul că ea conducea în momentul abandonului 7-6(1), 6-7(4), 2-1 nu a mai ajutat-o pe Maria. La conferinţa de presă, ea a acuzat dureri în antebraţul stâng, puse pe seama pauzei îndelungate de până acum. Totuşi, ea s-a arătat încrezătoare că-şi va reveni repede şi că se va putea concentra pe priorităţile finalului de sezon: finala WTA de la Singapore (25 octombrie – 1 noiembrie) şi finala Fed Cup cu Cehia (14-15 noiembrie).

Eugenie Bouchard se retrăsese ceva mai devreme de la Wuhan. În declaraţia ei, Eugenie a pus retragerea pe seama aceleiaşi comoţii cerebrale, căpătată în vestiarele de la Flushing Meadows în urma unei căzături. Totuşi pe twitter a postat o fotografie care o arată antrenându-se, însoţită de un mesaj încurajator, dar data la care a fost făcută este incertă.

Sabine Lisicki, la rândul ei, va rata tot restul sezonului din cauza unei accidentări la genunchi.

Belinda Bencic a acuzat o accidentare la piciorul stâng în timpul partidei de la Wuhan cu Camila Giorgi şi a abandonat.

Iar ultimul abandon, în ordine cronologică, este cel al Victoriei Azarenka. Ea a abandonat astăzi la Wuhan acuzând dureri la un picior.

.

.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.