Federaţia belgiană a ales oraşul, sala şi suprafaţa pe care se va disputa finala Cupei Davis 2015, Belgia-Marea Britanie, între 27-29 noiembrie.

Oraşul este Gent (în franceză, Gand), sala – “Flanders Expo”, ce poate găzdui 13.000 de spectatori, iar suprafaţa – zgura.

Gent, al treilea oraş din Belgia are o importantă tradiţie sportivă, precum organizarea a două campionate mondiale de gimnastică (2001 şi 2013) sau a unei etape din Turului Franţei.

Alegerea suprafeţei se doreşte a fi un atu suplimentar – în afara publicului – pentru belgieni.

Calculele indică într-adevăr o rată a victoriilor pentru Andy Murray mai mică cu 10% pe zgură decât pe celelalte suprafeţe. Dar cifrele includ şi începuturile carierei lui Murray, perioadă faţă de care a evoluat enorm. Căci, doar anul acesta a câştigat turneele de la München şi Madrid pe zgură. Aşadar, acest avantaj nu pare deloc decisiv.

Mai degrabă, programul lui Andy Murray poate fi unul favorabil belgienilor, căci între 15-22 noiembrie se desfăşoara finala circuitului ATP, “Race to London”, pe hard, ceea ce i-ar lăsa lui Murray doar foarte puţin timp pentru reacomodarea cu zgura.

Andy Murray a lansat ipoteza că s-ar putea să renunţe la finala de la Londra, dar imediat a venit reacţia ATP, care i-a cerut imperativ lui Murray să nu ia în calcul o asemnea ipoteză.

Toată discuţia se poartă în jurul lui Andy Murray, căci pentru a avea şanse reale, măcar unul din echipierii belgieni – David Goffin sau Steve Darcis – ar trebui să-l învingă pe acesta.

.

.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.