Încă o latură a tenisului pe care îl ştim intră în istorie. Din 2016 vom avea tie-break în setul decisiv în meciurile de Cupa Davis.

Astfel, nu vom mai asista la meciurile acelea interminabile, care au creat farmecul atâtor întâlniri de Cupa Davis. Federaţia Internaţională de Tenis, acum cu o nouă conducere, încearcă să dinamizeze prin mai multe măsuri această competiţie, aflată într-un oarecare declin.

Dar, nu ştiu dacă această primă măsură va duce în direcţia dorită. Nu cred că spectatorii sau telespectatorii, care până la urmă decid implicarea sponsorilor în sprijinirea unei competiţii, s-au văitat vreodată de meciurile acelea dramatice, în care cu toţii se simţeau atât de obosiţi şi de încordaţi de parcă ei ar fi fost pe teren. Nici jucătorii nu aveau prea des asemenea meciuri, care să le dea sezonul peste cap din cauza epuizării.

Desigur că în zilele noastre se tinde spre minimalism, spre scurtarea evenimentelor, dar un exemplu din tenis contrazice această teză, şi anume schimbarea regulilor probei de dublu. Introducerea super tie-break-ului şi a punctului decisiv la egalitatea în ghem nu a reuşit să scoată dublul din rolul de Cenuşăreasă a tenisului.

Mai sus puteţi urmări un (extrem de) scurt rezumat al celei mai lungi întâlniri de Cupa Davis din istorie: Meciul de dublu al întâlnirii dintre Elveţia şi Cehia, din 2013 a durat 7 ore şi 2 minute şi tabela de scor a înregistrat la sfârşitul meciului:
Tomáš Berdych / Lukáš RosolStanislas Wawrinka / Marco Chiudinelli 6-4, 5-7, 6-4, 6-7, 24-22

.

.

2 COMMENTS

  1. Nu stiu cum sa zic, dar e bine si cu tiebreak, e bine si frumos si fara!
    Adica eu ma gandesc asa: lupti, revii de la 2-0 la seturi, ajungi in decisiv si aici intri la ruleta ruseasca si pier zi meciul! Iti vine sa iti tai venele, probabil, pentru munca in zadar! Pierdeai in 3 seturi si era gata meciul, nu?
    Pe de alta parte si sa te epuizezi in meciul 2 al primei zile si sa ajungi pe la 16-14, a doua zi sa intri si la dublu ca nu ai pe cine altcineva sa bagi, ca ar fi de ex 1-1 la meciuri si nu iti vine sa risti sa fii condus cu 2-1, deci intri si la dublu, te duci si aici pe la 10-8 si ai si primul meci duminica – ca asa e tragerea – si cazi lat pe teren!E naspa! Nu stiu cum e mai bine!

    • nici eu 🙂 . dar ţin minte cum am plecat într-o noapte de la polivalentă după un românia-olanda, tot aşa, interminabil. a ratat voinea 7 mingi de meci şi a(m) piedut (sper că ţin bine minte, că nu m-am documentat acum 🙂 ). dar ştiu că m-a marcat pentru multă vreme meciul ăla. atunci eram trist, dar acum îmi aduc aminte cu plăcere.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.